De prima călătorie îți mai amintești?

Nu am călătorit foarte mult atunci când eram mică. Eu am crescut în Tulcea și am mers foarte mult în Deltă. Am ajuns în adolescență singură fără părinți la mare, iar prima călătorie în afara granițelor a fost în  Spania la Madrid și Bilbao. Dar gustul pentru călătorii l-am prins acum patru ani când l-am cunoscut pe soțul meu. Amândoi suntem pasionați de călătorii.

Cum arătau peisajele dobrogene în copilăria ta, cum le vezi acum?

Încă mai sunt locuri în care s-a păstrat autenticitatea tradițiilor și a peisajelor. Vizitându-le, chiar și după atâția ani, îmi regăsesc acolo copilăria.

Poți să ne dai câteva ponturi pentru cititori?

La Mila 23 sunt niște canale absolut minunate. Dar pentru mine locul cel mai potrivit este Sfântul Gheorghe. Acolo găsești stilul agropensiunilor cu simplitate, modestie și servicii ospitaliere incredibile. Nouă ne place confortul prin simplitatea lui, nu prin lux. Căutăm să trăim cât mai decent în vacanțe. Preferăm să căutăm, să descoperim locuri noi și să nu investim bani în cazări foarte scumpe.

De Paște am avut o experiență foarte plăcută: am fost în Bucovina, în comuna Breaza. Acolo este un sat cu șapte case într-un piesaj rupt de realitate, un loc absolut perfect. Pensiunea este recondiționată, dar pastrată arhitectura de acum 100 de ani. O recomand tuturor, se numește Satul Bucovinean.

Călătorești des prin România?

Da, pentru că eu mereu mi-am dorit să vizitez și să descopăr frumusețea României. Și voi călători din ce în ce mai mult, pentru a-i oferi oportunitatea copilului meu să descopere țara asta frumoasă.

Te inspiră călătoriile în pasiunea și job-ul tău?  

Mă inspiră fiecare călătorie. Întotdeauana îmi pregătesc o ținută aparte. Uite, de ziua mea am vrut să plec în Monte Carlo. Pentru asta mi-am făcut o ținută specială. Mă pregătesc mereu pentru vacanțe. Profit de peisaje și de locurile în care merg să-mi fac noi și noi ținute, pe care să le fotografiez ulterior și să le pun în valoare.

Ce ar trebui să-și pună o  femei în bagaj, atunci când pleacă într-un sejur prin Europa?

Fiecare femeie este diferită și abordează un stil diferit. Eu le recomad întotdeana să poarte orice înseamnă confortabil pentru ele. Dar depinde cum definesc ele confortul: pentru că am cliente pentru care confortabil înseamnă tocuri și articole cât mai sexi și fine. Uite, și eu când am plecat în Franța mi-am luat piese extravagante.

De ce?

Am simțit că este o vacanță specială. Și așa m-a inspirat locul, pur și simplu.

În ce context le-ai purtat?

Păi, de exemplu, de ziua mea mi-am pus sandale cu toc cui și o geacă de training din paiete și fustă scurtă așa, ceva glamour. Am mai fost pe o plajă foarte frumoasă și mi-am pus o rochie  vaporoasă, cu trenă. Dar în general nu caut contexte sau ocazii, pe mine mă inspiră locul în care sunt. Eu de mică am fost atentă cu ținutele mele. Și când plecam în vacanță la bunici eram minuțioasă în alegerea vestimentației. Când am fost în Paris mi-am luat o ținută garcon, ceva din două piese, cu vestă și pantaloni masculine și o beretă franțuzească. Am făcut asta pentru că m-a inspirat trendul lor.

Oamneii ar trebui în primul rând să se iubească pe ei. În general persoanele întâlnite prin străinătate acordă mai multă importanță ținutelor. Poate o fac involuntar că au educație, știu când și cum să afișeze eleganța bunului gust. Pe când românii noștri nu-și iubesc imaginea.

Cum a fost la Saint Tropez?

Oamenii  trăiesc pur și simplu într-o continuă vacanță. Aș puteam să vorbesc zile întregi. Este cea mai frumoasă excursie a mea și recomand tuturor să ajungă măcar o dată acolo. Într-adevăr este scumpă cazarea, însă noi am fost norocoși, aveam pe cineva acolo. Prietenii noștri spuneau că o noapte de cazare costă 300 euro și că nu există hosteluri pentru că este zona de lux, zona exclusivistă a Franței.

Apropo, acolo străzile sunt spălate cu parfum – miroase în permanență a flori. Absolut totul este pus în evidență. Și nu te gândi că sunt lucruri imposibil de realizat la noi acasă sau poate pe străzile Bucureștiului. Sunt dichisite și cu bun gust. Atmosfera este de relaxare și echilibru.

Cum își petrece Ana Novic vacanțele mai ales acum, când călătorești cu cea mică?

Nu există nicio diferență între vacanțele de atunci și cele de acum. Călătorim oriunde dorim chiar și cu cea mică. Dar am ales o altă variantă, varianta de a avea mereu cu noi bona, noi îi plătim excursia și ea ne însoțește în permanență. Prima călătorie cu Ingrid a fost la o lună și jumătate, la mare, iar primul zbor cu avionul pe  când avea trei luni, în Grecia. E foarte cuminte pentru că noi am fost în jurul ei foarte relaxați. Nu o luăm ca pe o povară. Am călătorit cu ea în marsupiu, ore întregi.

Care sunt destinațiile  unde se face shopping ieftin și bun?

În Saint Tropez erau foarte multe târguri de vintage. Eu nu caut niciodată magazine de renume. Caut târguri, piețe, acolo găsești accesorii mult mai interesante, autentice și din partea locului, ceva ce nu poți  găsi, cu siguranță, în țară.  În general când ajung în zona respectivă mă interesez unde pot găsi astfel de târguri de la producători.

3 lucruri care nu-ți lipsesc niciodată din bagaj?

Nu am ceva fără de care nu pot pleca. Poate aparatul foto. Uite, nu m-am gândit niciodată la acest lucru. 🙂

 

 

Categorii: Bagaj de vedeta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri au apreciat: