Sunt călătoriile una dintre pasiunile tale?

Ooo, din plin. Aș putea să-mi fac bagajul lună de lună pentru câte două săptămâni de plimbări. Aș merge oriunde pe lumea asta. Singura doleanță este să existe niște condiții oarecum decente.

Călătorești de mică? Ți-au influențat călătoriile cu familia stilul de călător adult?

Prima data am plecat din țară la 8 ani, în clasa a doua. Am fost timp de o lună în Austria, în apropiere de Viena. A fost o tabără de școală (practic am și învățat) cu clasa, dar a fost sen-za-ți-o-na-l! Am stat la hotel de 4 stele, cu pișcină, teren de mini golf, lângă o pădure… să mai zic? Bineințeles că mi-a influențat puternic stilul în care îmi doresc să călătoresc. Parinții mei aveau probleme mari dacă nu atingeau “ratingul” necesar. Glumesc, desigur. Cu ai mei, am fost foarte des în Germania, Ungaria (cred că vară de vară petreceam două săptămâni în Budapesta – o știu aproape de dinafară), în Turcia la mare. Și ai mei erau împătimiți ai orașelor mari și obișnuiam să mergem mult pe jos. Și prin magazine. Da, și acest obicei mi-a cam ramas spre disperarea soțului care este mare fan al evadărilor în natura cât mai salbatică. În țară, multe vacanțe le petreceam la Cumpătu și Sinaia iar la mare, mergeam la Neptun-Olimp.

Unde preferi să iți petreci concediile, la mare sau la munte, sau poate într-o escapadă citadină?

Te rog, nu mă pune să aleg că nu pot. Vreau peste tot. Îmi plac toate sezoanele, nu mă feresc nici de frig, nici de caldură prea mare. Pot să merg cu plăcere vara la munte și iarna la mare. Chiar am făcut asta acum câțiva ani, când am vizitat insula Sylt la început de martie. A fost superb! Și prima oară când am băgat mâna în Marea Nordului. Nu cred că exista senzație de rece mai rece ca acolo.

În vacanțele cu familia se fac compromisuri pentru a integra preferințele copiilor? 

Noi ne dorim foarte mult să ne petrecem concediile, dar și ieșirile scurte cu copiii. Pentru că și lor le place foarte mult. Și câteodată am renunțat la acest obicei de a ne oferi doar nouă scurte escapade. Dar niciodată nu am regretat. Copiii noștri sunt foarte înțelegători și cooperanți când nu sunt acasă, așa că este mai mare plăcerea să îi avem alături.

Exista vreun obicei care nu iese nici în timpul vacanțelor din rutina ta?

Da, în toate vacanțele plec cu echipamentul de sport. Așa am alergat la Paris, Wurzburg, Roma, Cannes, Istanbul, Brussels, șamd. Este un obicei pe care îl am împreună cu soțul meu. Este un fel de tabiet.

Ai incercat vacantele All Inclusive?

Din plin. Ani la rand, când copiii erau foarte mici, am fost fost în Turcia în câteva locuri nemaipomenite. La un moment dat mă cam plictisisem, dar acum parcă simt iarăși nevoia de răsfăț absolut. Să stau să citesc, să mă odihnesc și să nu mișc pratic nici un deget. Cred că stresul la care suntem constat supuși cu toții de câțiva ani încoace a lasat mici urme care trebuie sterse.

Care este destinația ta preferată, de până acum?

Sudul Franței.

Ai un hotel preferat din Romania?

Imi plac hotelurile mai micuțe, dar recent am avut o surpriză foarte placută la Ana Hotel Europa din Eforie Nord unde am petrecut o săptmână (aproape all inclusive) ca la carte. Și când mă mai gândesc la spa-ul acela minunat Ana  Aslan, parcă mâine aș pleca iarăși pentru un masaj cu pietre vulcanice.

Apelezi la agențiile de turism, sau iți organizezi singură călătoriile?

Aleg ambele variante, depinde de disponibilitatea și cheful din momentul în care decid că vreau să plec undeva. Câteodată am reușit să organizez de una singură niște vacanțe perfecte. Dar când nu am timp și vreau ceva testat în prealabil, o opinie de expert este de neînlocuit. Și mă mai uit pe bloguri de travel sau la oameni despre care știu că au acest hobby, care dau ponturi tare practice.

Care este urmatoarea destinatie de vacanță?

Grecia, insula Aegina.

Unde ti-ar placea să ajungi, macar o dată în viață?

Visul meu este să ajung în Maldive.

3 lucruri care nu-ți lipsesc niciodată din bagaj?

O carte (sau mai multe), ochelarii de soare, telefonul.

Categorii: Bagaj de vedeta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri au apreciat: