În centrul spiritual al Bali-ului, Ubud, vei găsi unul dintre cele mai exotice hoteluri din Asia.

Veți spune că nu este greu, în Asia exotismul este un status quo, însă dacă aruncați un ochi mai atent peste imaginile de mai jos și veți afla povestea din spate, veți întelege mai bine.

John Hardy, proprietarul hotelului, a creat alături de soția sa Cynthia un spațiu care să ofere acelora care îi trec pragul o experiența diferită de oricare alta traită până atunci.

Bambu Indah s-a dezvoltat treptat, de la un mic stabiliment în care prietenii gazdelor îsi găseau momentele de tihnă și relaxare asiatică, la un adevarat exemplu de unicitate și ospitalitate.

Ideea design-ului a plecat de la casele de nunta javaneze originale (din insula Java), din care John a achiziționat inițial trei și le-a relocat pe terenul alocat hotelului (case care se numesc gladaks). Într-o primă fază, oaspeții care se întampla să ajungă aici erau rugați sa lase o sumă modică de 20$/noapte ca și bacșiș pentru personal.

În continuare ideea a prins contur, toate pavilioanele (15 la număr astăzi) au fost amplasate aleatoriu pe teren, cu fața către râul Ayung și plantațiile de orez din departate.  Întreaga proprietate a fost populată cu vegetație exotică, s-a realizat o piscină naturală (kolan) împrejmuită de pietre mari de râu, iar bucătăria s-a axat în principiu pe fructe și legume locale, aromate, gătite în stil tradițional și servite într-un open-space foarte generos.

Tușa finală a fost dată tot de proprietar (un avid colecționar de elemente de décor) a populat spațiile cu obiecte achiziționate în timpul călătoriilor exotice din toată lumea.

Cele mai noi și mai impresionante structuri ale complexului sunt Luna și Casa de Cupru, proiectate tot în familie, de către Elora, fiica proprietarilor și construite în așa fel încât priveliștea să rămână neștirbită și armonia spațiului să nu aibă de suferit.

Elora descrie astfel rezultatul: “Hotelul oferă conexiune cu natura și un simț al miracolului si al posibilităților”

Tarifele pornesc de la 100 Eur/Noapte în extra-sezon și diferă în funcție de perioadă și gradul de ocupare.

Cum ajungi aici: destul de ușor, din București există zboruri cu o singură escală (Doha) spre aeroportul Ngurah Rai Arpt, Denpasar Bali, de unde veți ajunge la hotel într-o oră (transfer pe uscat).

Acest hotel este minunat pentru o lună de miere exotică (poate chiar și o nuntă), dar poate fi ales și ca o variantă de sejur în familie, având în vedere faptul ca există numeroase activități cu care vă puteți umple timpul (mai multe aici)

Voi ce hoteluri recomandați în Bali?

Călătorii cu bine!

Roxana O.

Categorii: HOTELURI SPECIALE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri au apreciat: