Dacă răsfățul la malul mării este ceea ce-ți dorești într-un concediu de vară, atunci te invit să parcurgem împreună o listă de 5 hoteluri abia deschise, toate din categoria Luxury, dintr-una dintre cele mai căutate destinații din Europa, Grecia.

1.

Începem cu o locație fabuloasă, insula Skiathos, care a adaugat anul acesta în portofoliul relativ mic de hoteluri de lux, un resort splendid, care își dorește să redefinească luxul, Elivi Skiathos 5*.

Unicitatea acestui hotel este dată de mai multe aspecte:

  • Poziția privilegiată din sudul insulei, în mijlocul unei păduri superbe și împrejmuit de trei dintre cele mai frumoase plaje de pe insulă, AMBELAKIA, BANANA și LITTLE BANANA BEACH

  • Arhitectura clădirilor ce alcătuiesc hotelul, trei la număr (ELIVI XENIA HOTEL, ELIVI GRACE SUITES, ELIVI NEST ROOMS, VILLAS & SUITES), oferind spații de cazare deosebite, majoritatea apartamente cu vedere generoasă la mare si piscină privată.

  • Locația care oferă intimitate, cu toate facilitățile la îndemână, însă și foarte aproape de zonele de interes turistic (Skiathos Town și port), insula fiind de dimensiuni reduse.

Cui se adresează? Aș spune oricui, dar în special familiilor cu copii, datorită structurilor care acomodează cu ușurință mai multe persoane, dar și datorită multiplelor plaje private cu nisip fin. Vă spun sincer, am început să economisim pentru următoarea vacanță la Elivi

2. 

Următoarea propunere vă invită în Zakynthos, o altă insulă unde se simțea lipsa unor locații mai exclusiviste. Hotelul Olea All Suites 5* se adresează mai ales acelora care apreciază design-ul modern-contemporan, dat de exteriorul vilelor cubice, combinat cu accentele tipic grecești ale interioarelor, totul într-un ambient linistit şi romantic.

Majoritatea apartamentelor au ieșire directă la piscină comună, însă există și varianta mai costisitoare a camerelor cu piscină privată. Hotelul oferă trei restaurante, un centru Spa deosebit și o serie de activități precum lecțiile de gătit, degustările de produse tradiționale și orele de călărie.

 

Cui se adresează? În special cuplurilor și mai ales proaspeților căsătoriți aflați în luna de miere.

3.

A treia noutate se află într-una dintre cele mai cool insule din Europa, acolo unde orice petrecăreț , mai mare sau mai mic (căci la fața locului te ia valul oricum 🙂 ), și-ar dori să ajungă cu gașca, sau chiar și singur, fiind locul ideal pentru noi prietenii – Mykonos. Din păcate charterul cu zbor direct din București nu a fost reluat în 2018, însă insula merită efortul unui zbor cu escală.

Kensho Memories Hotel 5* – am trișat puțin, hotelul s-a deschis la final de 2016, însă merită să fie puțin prezentat.

Mykonos nu duce lipsă de hoteluri de lux, însă acesta mi se pare diferit în peisajul local datorită poziției chiar pe plajă, într-una dintre cele mai ofertante zone, în apropiere de Ornos și a arhitecturii  tipic cicladice. Hotelul tip boutique este organizat în 10 apartamente si 25 de camere luxury și beneficiază de plajă privată, Spa și Hammam și trei restaurant și baruri.

 

După desfătarea tuturor simțurilor, grație unei politici creative a hotelului, oaspeții pot lua acasă mirosul Kensho (prin lumânările și bețișoarele parfumate)  și mici cadouri care vor rămâne dovezile vii ale experienței trăite acolo ( pălăriile create exclusiv pentru oaspeții Kensho de către designer-ul grec Zina G. sau pandativele și brățările unicat).

 

Cui se adresează? Fiind în Mykonos, aș spune că se adesează tuturor acelora cu mintea deschisă și mereu tineri în spirit.

4.

Dacă ești adeptul pauzelor periodice de la stresul cotidian, petrecute în resorturi speciale, atunci Euphoria Retreat 5* din Peninsula Peloponeză este  o alegere inspirată.

Împrejmuit de 3.000 m² de pădure privată, acest hotel de cinci stele cu un design deosebit promite un program de transformare totală, atât fizică, cât mai ales spirituală, prin intermediul întalnirilor cu consultanții specializați, dietei personalizate, varietății de cursuri pentru îmbunătățirea condiției fizice și facilităților precum Spa, Hammam sau Tepidarium. Terapiile sunt susținute de studii concrete și de filozofii foarte cunoscute care se bazează pe elementele esențiale: Pământ, Foc, Apă, Lemn și Metal.

   

Zilele petrecute aici vor fi puțin diferite de cele pe care te-ai obișnuit să le petreci într-un concediu la malul mării. Acestea vor include cel mai probabil o vizită la Euphoria Spa, unde poti alege din multitudinea de tratamente de relaxare sau de înfrumusețare, o programare la medicul nutriționist, care îți va creiona o dietă bazată pe necesitățile și preferințele tale, poate chiar și o plimbare prin pădurea privată, împreună cu grupul, sau însoțit doar de gîndurile tale.

Cui se adresează? În principiu adulților, cupluri dar și persoane singure, care caută liniște și echilibru, departe de agitația cotidiană.

5.

Ultima recomandare este pentru famiile cu copii, într-una dintre cele mai iubite destinații de vară, Insula Rhodos – Hotel Gennadi Grand Resort 5*. Hotelul care face parte din lanțul Lindos are un design futurist, este Eco-Friendly (hotelul furnizează printr-o instalație proprie 20.000 de apă curată pe oră și are instalate acoperișuri verzi care reduc considerabil reflexiile soarelui și oferă spații perfecte pentru activități sportive sau plimbări) și se află într-o zonă ușor izolată cu plajă privată (Gennadi Bay).

Plaja privată asigură toate facilitățile necesare, precum sezlonguri, umbrele, prosoape, serviciu de bar și masă lejeră.  Mai multe restaurante sunt disponibile în resort, iar în restaurantul principal se oferă sistemul de masă All Inclusive foarte îndrăgit și util pentru familiile cu copii.

Cui se adresează? Categoric familiilor cu copii, dar nu numai!

 

Recomand ca anul acesta, poate chiar și anul următor, să încercați să obțineți tarife și pentru aceste hoteluri dacă ajungeți în aceste zone, deoarece hotelurile deschise recent oferă  în primii doi, trei ani de funcționare tarife speciale pentru a atrage turiști.

Care v-a plăcut cel mai mult? Noi ne-am consultat și am concluzionat că nu ne-ar deranja un team-building în Mykonos 🙂

 

Cu drag,

Roxana, InBagaj.ro


1 comentariu

Catalin · 1 august 2018 la 11:29

frumoase locuri dar cam scumpe… banuiesc ca serviciile fac diferenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri au apreciat: