Orice călătorie cu avionul implică ridicarea problemei bagajului, fie că este el de cală sau de mână. Şi, cum bagajul de cală poate avea preţuri ridicate în raport cu preţul biletului, mai ales la o companie low cost, este important să analizezi ce obiecte este imperativ necesar să transporţi pe parcursul zborului şi cantitatea acestora pentru a vedea dacă se impune achiziţionarea unui bagaj de cală. În situaţia în care consideri că te poţi încadra cu bagajul de mana şi geanta personala, nu uita să consulţi listele cu obiectele permise în bagajele din avion pe timpul zborului pentru a nu fi nevoit să renunţi la ele la vamă.

Dacă nu deții încă un bagaj de mână, am facut noi o selecție de 10 trolere cu un raport calitate-preț foarte bun, o găsești aici.

Ce obiecte pot fi transportate în geanta de mână?

În geanta de mână, bagaj pe care îl porţi cu tine în avion, poţi transporta următoarele obiecte:

– documente

– bani

– carduri

– cosmetice (în situaţia în care acestea sunt lichide ai voie să transporţi maximum 10, în recipiente ce nu depăşesc 100 ml fiecare, ambalate într-o pungă închisă, pe care trebuie să le scoţi la vamă pentru control separat. Parfumul, pasta de dinţi, şamponul, gelul de duş, fondul de ten etc, nu trebuie să însumeze mai mult de 1l)

– medicamente şi alimente pentru diete speciale, cum ar fi mâncarea pentru bebeluşi sau pentru diabetici, însă cu condiţia de a fi însoţite de o reţetă sau o dovadă a autenticităţii

– cărţi de citit, reviste, rebusuri etc

– trusă de unghii (din materiale speciale, cu colţurile rotunjite, speciale pentru transportul pe avion)

– băuturi, dacă sunt luate din duty free

– sandwish sau alte alimente uscate de mici dimensiuni

– telefon mobil.

Ce obiecte sunt permise în bagajul de mână?

În trolerul mic, pe care îl aveţi ca bagaj de cabină, vă este permis să stocaţi următoarele obiecte:

– electronice- laptop, tableta, aparat de fotografiat, MP3 player, placă de păr, uscător de păr, ondulator, epilator, periuţă electrică de dinţi, aparat de ras (daca nu are lame detaşabile), jucării pe bază de baterii şi alte obiecte din aceste categorii.

– umbrela, dacă este posibil să fie pliabilă

– ţigări- maxim un cartuş

– baston sau cârje dacă pasagerul are neaparată nevoie de ele pentru deplasare;

– vase şi suveniruri din sticlă, din ceramică, atâta timp cât se încadrează în dimensiunile standard pentru bagajul de mână şi pot fi depozitate într-un troler mic, rucsac sau geantă

– pantofi, inclusiv pantofi cu toc

– alimente în stare lichidă, precum iaurturile, laptele, budinca numai în limita a 100 de ml

– instrumente muzicale, care să poată fi transportate în trolerul pe care îl depozitaţi în cabina avionului

– chibrit/ brichetă.

Din motive de securitate, există o listă de obiecte ce nu pot fi transportate în bagajul de mână, indiferent că vorbim despre geanta de mână sau de un troler mic, ce se încadrează în dimensiunile standard pentru a fi transportat în cabina avionului. Acestea sunt toate categoriile de obiecte care nu se regăsesc în listele de mai sus, inclusiv trepiedul pentru aparatele foto sau accesoriile ascuţite. Pentru mai multă sigurantă, în cazul în care aveţi dubii cu privire la permisiunea transportării unui obiect în bagajul de mână, confirmaţi cu reprezentanţii companiei aeriene înainte de plecare.

Dacă nu deții încă un bagaj de mână, am facut noi o selecție de 10 trolere cu un raport calitate-preț foarte bun, o găsești aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri au apreciat: