Cu bucurie deschidem astăzi o serie de articole foarte interesante, menite să-ți aducă în plin plan locații deosebite de cazare din țară, dar și din străinătate, variante pe care îți recomandăm cu căldură să le cauți atunci când planifici următoarea vacanță – Hotelul Săptămânii 

Te invităm să descoperi în fiecare săptămână un hotel sau un resort, care este special datorită facilităților, amplasării, design-ului sau serviciilor.

Începem această categorie grandios! Resortul săptamânii este Theodora Golf Club, care ne-a atras atenția încă de la primele planuri de dezvoltare, proprietarii propunând un proiect unic în România și destul de îndrăzneț. Situat în inima Transilvaniei, la doar 5 km de Alba Iulia, Theodora Golf Club este cel mai nou resort de golf din România și unul dintre cele moderne din Europa.

Ce este într-adevăr deosebit, este faptul ca ni se oferă posibilitatea unei  experiențe complete: un teren de vârf cu cel mai lung parcurs din Europa, PAR 6 – 735 m; driving range acoperit cu sistem audio integrat si 20 de locuri disponibile pe tot parcursul anului; un lac superb de 5ha cu insulă și 2 green-uri unde pasionații golfului au posibilitatea să își exerseze măiestria;  spațiu pentru cazare alcătuit din 14 vile cu câte 84 de camere duble; o sală de conferințe; o piscină exterioară; clădirea administrativă a clubului care înglobează simulatorul indoor; pro-shop;  vestiare; lounge bar; un restaurant fine dining și un salon cu o panoramă de 360 grade, cu o capacitate de 12 locuri, pentru organizarea unui eveniment mai restrâns.

Tarifele, poate și pentru că suntem în anul lansării, sunt accesibile oricărui iubitor de golf sau de frumos în general. De exemplu, unul dintre cele mai avantajoase pachete de 1 Decembrie 2017 are tariful de doar 210 Ron/Persoană/Noapte și include  cazare în cameră dublă de 4* plus (mic dejun inclus) pentru o noapte, cină festivă cu preparate tradiționale și program folcloric de 1 Decembrie și tarife preferențiale la cursurile de gof indoor.

Îi felicităm și le mulțumim celor de la Theodora Golf Club pentru faptul că au investit în România (investiție 100% privată de 15 milioane de Euro), aducând un plus de valoare zonei și țării in general. Iar în ceea ce ne privește, este ocazia ideală de a explora Alba Iulia, de a ne relaxa într-un cadru deosebit și de ce nu, de a descoperi și dezvolta o nouă pasiune – golful.  În plus, grație proximității de aeroporturile Cluj-Napoca și Sibiu, acest resort poate deveni una dintre alegerile pasionaților de golf din afara României.

Vă lăsăm în compania fotografiilor grăitoare:

Dacă dorești să profiți cât mai mult de prezenșa în zonă, atunci iată câteva dintre obiectivele de neratat:

– Cetatea Alba Carolina, de preferat ar fi să ajungeți la schimbarea gărzilor, un moment important din viața cetații. Traseul ar putea fi compus din fortificațiile din zonă, Poarta Monetăriei Principatului Transilvaniei, Poarta de Sud a Castrului Roman, Tabăra Militara, Platforma de artilerie și locul de belvedere . Biletul de intrare costă doar 10 Ron.  Unele dintre cele mai interesante locuri ale Cetății sunt temnița lui Horia, Sala Unirii și Muzeul Unirii.

– Catedrala Ortodoxă din Alba, unde au fost încoronați Maria și Ferdinand ca Regi ai României Mari.

– Râpa Roșie, o formă de relief foarte interesantă, ale cărei „riduri” se văd din satelit, aflată la ieșirea din Sebeș, spre Daia Romana. Aici veți găsi și Gaura Hoților, un loc care a dat naștere unei multitudini de legende cu hoți și viteji,

– Ghețarul de la Scărișoara, din Parcul Național Apuseni, monument al naturii, cel mai mare ghețat al României, vechi de 4000 de ani.

 Satul Rimetea, cu populație în majoritate maghiară, cunoscut pentru casele albe, tocurile ferestrelor verzi și mobilier pictat manual. În 1999 satul a primit distincția „Europa Noastră” și trei ani mai târziu a fost inclus pe lista celor mai frumoase sate dinn România.

– Valea Frumoasă, unde ajungeți din DN7, dinspre Sebeș, o zonă sălbatică, foarte verde, cu cascade, văi adânci, o zonă perfectă pentru drumeții.

 

– Peștera Huda lui Papară, peștera une se spune că s-a refugiat Zamolxes, zeul dacilor, cea mai lungă peșteră din Munții Trascău.

 

Zona este de mare interes pentru turismul intern deja de mulți ani, iar acum Theodora Golf Club, vine ca o adiție interesantă și aduce zonă în atenția iubitorilor de sport, confort și eleganță.

Ți s-a părut interesant articolul? Te așteptăm cu păreri și sugestii!

Echipa InBagaj.ro

Categorii: HOTELURI SPECIALE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri au apreciat: