Ai călătorit mult prin natura meseriei?

Am călătorit mult pentru că de când mă știu mi-am dorit să cunosc lumea. Visam în copilarie să mă culc seara și dimineața să mă trezesc în alt și alt oraș. Atât cât îmi permite programul de la muncă, dar și economiile, încerc să călătoresc cât mai mult. Am credite, muncesc ca orice om normal, ma trezesc cu noaptea în cap, sunt la redacție în weekend-uri sau de Sărbători, am program de 8 ore pe zi, am evenimente la care trebuie să particip sau sedințe foto. Sunt lucruri care din afară nu se văd. Oamenii poate cred că stau numai în vacanțe. În timpul liber plec chiar și pentru o singură zi departe de aglomerația, traficul și zgomotul Bucureștiului. Atât în tara, cât și în afara ei. Munca m-a purtat în Italia, Germania și Dubai. Doar câteva călătorii, care însă au fost intense, nu am avut timp să vizitez. În rest, scriu și prezint știri.

Ai ajuns deja în destinații la care unii doar visează, ai un top al preferințelor?

Și eu mai visez la unele. Fiecare loc în care am fost are povestea lui și este unic, nu știu daca e ok să le compar. Orice călător are preferințele lui, experiențele lui. Personal, prefer oricând Barcelona oricărui alt oraș europen – cred că le are pe toate: mâncare, muzică, arhitectură, mare, munte, atmosfera aceea… viva la vida. Dintre vacanțele exotice, Asia mi-a placut mult. Bali și Thailanda pentru cea mai de preț comoară a lor – oamenii, felul lor de a te primi, de a-ți zambi. Și desigur locurile, mâncarea, masajul :).

Îți stabilești de acasă un buget de călătorie? Îl și respecți?  

Îmi stabilesc, însă iau în calcul că orice calcul va fi depășit în majoritatea cazurilor 🙂 Da, planific, însă surprize pot apărea oricând. Și plăcute și neplăcute.

Care este destinația ta preferată din Europa? Dar din România? Prin comparație cu celelalte țări vizitate, cum ți se pare România, în termeni de ospitalitate și servicii?

Romania este o destinație… mereu surprinzătoare, cum ai noroc. Însă un lucru este sigur, îți trebuie nervi tari. Am fost la pomul lăudat, la un hotel de 4 stele (cică) la Lacul Vidraru și am fugit a doua zi dimineața dezmăgită. De asemenea, am intrat în prima pensiune ce mi-a ieșit în cale în Bucovina și m-am simțit minunat. Nu pot să le pun însă o etichetă. Știu că de multe ori am dat 20 de telefoane până să găsesc o camera liberă, foarte scumpă și cu servicii proaste. În special la mare. De aceea, o și ocolesc. De fapt, nici nu îmi permit să merg la mare la noi. De exemplu, am găsit într-un weekend o cameră la un hotel de 5 stele din Barcelona, la același preț cu una din Mamaia, iar comparația nu poate fi făcută. Răspunsuri în batjocură, prețuri ireale, gândaci pe perdea, baltă în baie, mâncare proastă, aer condiționat stricat și lista ar putea continua din pacate, în ceea ce privește experiența mea la Marea Neagra. Totuși, aceste locuri au clienți și chiar sunt fully booked… Dumnezeu ne-a înzestrat cu o țară superbă, cu peisaje de vis, cu mare, munte deopotrivă, deltă, mănăstiri și orașe minunate. Din păcate mai avem de învățat la capitolul turism și ospitalitate. Și nici dorința de a învăța nu văd că ar fi. Repet, nu vreau să pun o etichetă tuturor celor care fac turism. De exemplu, m-am cazat recent în Delta, la un hotel foarte ok. Mâncarea însă cumpărată de la un supermarket. A doua zi am mâncat la localnici acasă- PERFECT!

Apelezi la consultanța unei agenții de turism, citești blogurile de travel? Există vreo agenție sau blog pe care le-ai recomanda?

Aleg ajutorul unei agenții atunci când destinația este îndepartată și stau mai mult timp într-un loc. E mai comod și mai sigur. Pentru mine. Cu Skytour am mers, de exemplu. Nici nu am încercat altceva pentru a putea recomanda. Dar de cele mai multe ori îmi fac singură toate rezervările, îmi caut variantele cele mai bune, biletele de avion, asigurările, tot. Ba chiar fac consultanță și pentru prieteni :). Tot așa a venit și ideea blogului meu. Mulți oameni, apropiați sau nu, îmi cereau sfatul, pozele, traseul călătoriilor mele. Așa ca am zis să le pun pe toate într-un loc. Mă documentez bine înainte pe internet, citesc alte păreri ale turiștilor. Nu am un blog preferat.

Ai o rutină de vacanță? Ce îți place să faci, în funcție de tipul destinației (mare, munte, Etc.) ?

Fac o poza cu cabină telefonică din acel loc. Am o întreagă colectie. Cred că această cabină și-a pierdut funcționalitatea, dar nu și farmecul. De asemenea, încerc înghețata din orice țară vizitată. Colecționez hărțile care m-au ghidat prin acele locuri.

Noi te știm cu un zâmbet permanent și molipsitor pe față, există totuși lucruri care te indispun în timpul călătoriilor?

Vremea mă indispune. Îmi amintesc de un revelion fără pic de zăpadă sau un weekend la Roma în care a plouat din minutul în care am aterizat și până am plecat, fără oprire. Asta nu m-a împiedicat să vizitez orașul, chiar cu adidașii uzi permanent :). Am păstrat ca amintire umbrela care m-a însoțit :).

Care este următoarea destinație de vacanță și cum ai ales-o?

Voi merge în Santorini un weekend, la recomandarea celor apropiați și a pozelor de vis. Este o destinație pe care am tot amânat-o de câțiva ani. În Grecia am fost o singură dată.

3 lucruri care nu-ți lipsesc niciodată din bagaj

Aparatul foto, medicamentele pentru orice eventualitate și o carte. Veți găsi multe recomandări pe blogul meu

 

Recomandările Corinei:  Bali și ThailandaColecție cabine telefoniceRomaLecturi în vacanță

Autor: Roxana Orban

Categorii: Bagaj de vedeta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri au apreciat: